Jauns ADRAs prezidents

13. oktobris, 2020 | Adventist Review

ADRA (Adventistu attīstības un palīdzības aģentūra) ir Septītās diena adventistu humanitārās palīdzības organizācija. 29. septembrī tās direktoru komitejā tika paziņots, ka par šīs organizācijas prezidentu vienbalsīgi tika izvēlēts Maikls Krīgers.

Krīgers jau pildīja šos pienākumus, kad 2019.g. oktobrī tika izraudzīts, lai noslēgtu iepriekšējā prezidenta (Džonatāna Dafija) piecu gadu prezidentūras periodu. ADRAs direktoru komiteja uzdeva meklēšanas komitejai izraudzīt pastāvīgu prezidentu. Pēc ilgākas meklēšanas komiteja nolēma izvirzīt Krīgeru.

Krīgers ADRAs vadošajos posteņos darbojas jau sešus gadus, un ir piedzīvojis šīs organizācijas izaugsmi un pārveidošanos. Viņš ir bijis viceprezidents finanšu jautājumos, panākot ADRAs darbības efektivitāti un caurspīdīgumu. Pēdējos gados kā aizvietojošais prezidents viņš ir vadījis ADRAs darbību covid-19 pandēmijas apstākļos, un ir parādījis labu namturību šīs organizācijas globālajā mērogā, ietekmējot aptuveni 22 miljonus cilvēku 96 valstīs caur 422 projektiem.

ADRAs padomes vadītājs un Ģenerālkonferences viceprezidents Džefrijs Mbvana saka: “Maikls Krīgers ir sevi parādījis kā gara pildīts vadītājs. Mēs uzticamies viņa nodošanās, vīzijai un degsmei, lai paplašinātu ADRAs darbu visā pasaulē. Tas nodrošina, ka ADRA turpinās būt aktuāla un efektīva šajā ātri mainīgajā pasaulē. Maiklam ir pieredze, raksturs un prasmes vadīt ADRAs organizāciju uz priekšu, nesot cerību un dodot jaunas iespējas cietušajiem cilvēkiem itin visur pasaulē.”

ADRAs padomes priekšsēdētāja vietniece Ella Smita Saimonsa, kura vadīja meklēšanas procesu un izraudzīja Krīgeru, arī izsakās apstiprinoši:
“Lielākā daļa klientu, kurus ADRA apkalpo visā pasaulē, ir sievietes, daudzas no tām ir mātes ar maziem bērniem, kuras ir sociāli un ekonomiski neizdevīgos apstākļos. Pēdējo sešu gadu laikā esmu vērojusi Maiklu Krīgeru, ka viņš ir pievērsies šo sieviešu vajadzību apmierināšanai. Esmu pārliecināta, ka viņš vadīs ADRAs organizāciju, lai iedrošinātu šīs sievietes audzināt bērnus, rast jēgpilnu darbu savās kopienās un sniegt nozīmīgu ieguldījumu savā sabiedrībā.”

Dienvidamerikas divīzijas prezidents Ertons Kolers izceļ to pozitīvo iespaidu, kuru Krīgers jau ir paveicis: “Pēdējo mēnešu laikā kopš viņš ir izvirzīts šajā lomā, viņš ir pievērsis uzmanību aģentūrai no apakšas līdz augšai, ieklausoties un atbildot uz jautājumiem, lai spēcinātu ADRAs reģionālo un vispasaules darbību. Viņš ir izveidojis ļoti pozitīvu vidi starp ADRAs darbiniekiem visā Dienvidamerikas divīzijā.”

ADRAs padomes loceklis un Interamerikas divīzijas prezidents Eli Henrijs saka: “2020. gada sākumā mūsu galvenajā mītnē Maiami mēs uzņēmām delegāciju no ADRA International, kuru vadīja Maikls Krīgers. ADRAs vadība ieradās uzklausīt un apmainīties ar idejām un projektiem, lai veidotu labu sadarbību šajā reģionā, ievērojot visus krīžu līmeņus – humanitāros, vides, socio-politiskos un dabas katastrofu, ieskaitot arī to, ka mūsu reģions katru gadu atrodas uz lielo viesuļvētru ceļa. Maikls pieņēma idejas, ar kurām dalījāmies šajā sanāksmē, ar skaidru mērķi palīdzēt draudzei darboties šīs divīzijas plašajā teritorijā, kalpojot sabiedrībai. Man ir pārliecība, ka Dievs izmantos Maiklu, lai sekmīgi vadītu aģentūru.”

Atbildot uz savu izvirzīšanu, Krīgers fokusēja uzmanību uz ADRAs mandātu rūpēties par ievainotajiem un pārvietotajiem cilvēkiem visā pasaulē un sniegt nepieciešamo attīstību reģionos, kur notiek kari, kur pastāv nabadzība un notiek dabas katastrofas.
Krīgers atzinās, ka pieņem ADRAs prezidenta pozīciju ar lielas atbildības sajūtu un lūdz Dievu pēc vadības, lai ADRA var turpināt būt par taisnīguma, līdzjūtības un mīlestības avotu miljoniem ievainojamu un atstumtu cilvēku visā pasaulē. Viņš sacīja:
“Skatoties nākotnē, ADRA darbosies nepiekūstot, lai pielāgotos jauniem izaicinājumiem un spētu efektīvi reaģēt ne tikai krīzes brīžos, bet arī ilgtermiņa attīstības jautājumos. Esmu nodevies, lai stiprinātu ADRAs kalpošanu, sadarbībā ar Adventistu Baznīcu, un nodrošinātu, ka kopā mēs nestu dziedināšanu grūtībās esošajai pasaulei.”

Maikls Krīgers ir dzimis Dienvidāfrikā. Viņam ir liela pieredze sadarbībā ar starptautiskajām bezpeļņas un privātajām organizācijām. Krīgers pievienojās ADRAi 2014. g. un kalpoja par viceprezidentu finanšu jautājumos, līdz 2019. g. tika izraudzīts par prezidentu atlikušajam piecu gada termiņam.

Pirms ADRAs Krīgers darbojās finanšu sektorā 23 gadus un vadīja privāto kompāniju, kura specializējās uz auditu, finanšu un regulatora, kā arī saspringta biznesa atsvaidzināšanas, pakalpojumiem. Viņa firma sniedza audita un konsultāciju pakalpojumus ADRAi gandrīz 25 gadus, līdz viņš pats uz pilnu slodzi tika pieņemts šajā aģentūrā.

Krīgers savu kalpošanu apvieno kopā ar sludināšanas kalpošanu. Pašlaik viņš dzīvo Kolumbijā, Merilendā, ASV, kopā ar savu sievu. Viņš ir tēvs trim jau pieaugušajiem bērniem.

Par ADRAs aģentūru
Adventistu attīstības un palīdzības aģentūra ir Septītās diena adventistu starptautiska humanitārās palīdzības organizācija, kura darbojas 118 valstīs. Tās darbs iedrošina kopienas un maina dzīves daudzviet pasaulē, sagādājot nepieciešamo attīstību kopienām un atvieglojumu katastrofās. ADRAs mērķis ir kalpot cilvēcei, lai visi varētu dzīvot tā, kā to Dievs ir paredzējis. Vairāk informācijas par ADRAs organizāciju skat. www.adra.org.