Adventistu universitāte Vācijā piedāvās izglītību teoloģijā bez maksas

3. janvāris, 2022 | Adventistischer Pressedienst & Adventist Review

Septītās dienas adventistu Ziemeļvācijas ūnija un Dienvidvācijas ūnija ir noslēgušas jaunu vienošanos ar Friedensau Adventistu universitāti, kas paredz, ka Adventistu baznīca segs studentu mācību maksu, kamēr viņi iegūst bakalaura grādu teoloģijā šajā skolā. Vienošanās stājās spēkā pagājušā gada 5. Decembrī.
 

Šī vienošanās ļaus studentiem iegūt grādu teoloģijā bez mācību maksas, un tas būs iespējams, sākot ar 2022. gada vasaras semestri, sacīja draudzes vadītāji.

Intereiropas divīzija ieviesa izmaiņas arī maģistra grāda ieguvē, kā rezultātā arī šo izglītību iespējams iegūt bez maksas. Jaunie grozījumi attiecas gan uz ārzemju studentiem, gan uz tiem, kas jau studē šajā programmā.

Palīdzība neskaidros laikos

“Tas ir svarīgi, ka visi, kas ir patiesi ieinteresēti kļūt par adventistu mācītājiem, var iegūt izglītību bez finansiāla riska,” sacīja Johaness Neters, Ziemeļvācijas ūnijas prezidents. Sākot ar 2022.gada vasaras semestri, studentiem vajadzēs apmaksāt tikai reģistrācijas maksu, kā arī segt izmaksas par izmitināšanu un maltītēm.

Adventistu vadītāji cer, ka tādā veidā studenti tiks motivēti iegūt šo izglītību - norādīja Dienvidvācijas ūnijas prezidents Verners Dullingers.

Atjaunotas izglītības programmas

Neskaitot šos jaunumus saistībā ar finansiālo palīdzību, universitāte pašlaik nodarbojas ar mācību programmu satura atjaunošanu un uzlabošanu. 2020. gada ziemas semestrī Friedensau universitāte atklāja jaunu izglītības programmu, kuru iegūstot studenti var kļūt par palīgmācītājiem vietējā draudzē.

Pirmie trīs izglītības gadi iekļauj praktisku iemaņu apguvi, kas palīdz jaunajiem teologiem kalpot vietējās draudzēs. Pēc divu gadu ilgas kalpošanas par palīgmācītājiem viņi var iegūt maģistra grādu teoloģijā. Lai kļūtu par pilna laika mācītāju, ir nepieciešams maģistra grāds.
Arī maģistra programma ir atjaunota. Sākot ar 2022. gada ziemas semestri Friedensau universitāte būs vienīgā vieta, kur Intereiropas divīzijā būs iespējams iegūt maģistra grādu Mācītāju kalpošanā. (Senāk šādu izglītību varēja iegūt adventistu universitātēs Francijā, Itālijā un Spānijā.) Mācību valoda būs angļu.
 

Tiks veltīta liela uzmanība praktiskajai teoloģijai un misijas teoloģijai. “Mērķis ir nodrošināt tādu teoloģisko izglītību, kas saskan ar vietējo draudžu vajadzībām un kas noder izaicinājumos sekulārā sabiedrībā,” sacīja Friedensau prezidents Rolands Fišers.

Jaunās maģistra programmas lektori pārstāvēs dažādas valstis. Arī šī programma būs bez maksas.

Par Friedensau Adventistu universitāti

Friedensau tika dibināta 1899. gadā, un universitātes statusu tā ieguva 1990. gadā. Universitāte piedāvā 8 bakalaura un maģistra programmas. Universitāti apmeklē aptuveni 200 studenti no 30 valstīm.