Evolūcija - brīnumu brīnums

7. februāris, 2022 | Amazing Discoveries

Vai tu tici, ka Jēzus staigāja pa ūdens virsu? Ja jā, tu visticamāk esi kristietis. Vai tu tici, ka Dievs radīja ūdeni ne no kā? Ja jā, tu visticamāk esi kreacionists.

Brīnumi un zinātne

Kristiešiem, kas tic pasaules radīšanai septiņās burtiskās dienās, nav problēmu ar to, ka pastāv Dievs - Radītājs, kurš var apiet mums saprotamos dabas likumus un paveikt brīnumus. Tas liekas pilnīgi loģiski, ka Dievs, kurš ir radījis visas lietas mūsu universā, nav atkarīgs no universa, ko Viņš ir radījis. Ja Dievs ir radījis ūdeni, tad, protams, Viņš var pa to staigāt, Viņš to var pārvērst vīnā, Viņš var pāršķelt jūru uz pusēm, lai ļautu saviem ļaudīm to šķērsot.

Vai mūsu ticība brīnumiem padara mūs reliģiozus? Daudzi evolucionisti bieži tādēļ mūs apsūdz, lai celtu mums neslavu. Viņi apgalvo, ka, tā kā mēs atzīstam fenomenus, kurus dabas likumi nevar izskaidrot, tad mēs nespriežam zinātniski, līdz ar to esam reliģiozi. Apzinoties, ka mēs nevaram pierādīt šos brīnumainos fenomenus ar dabas likumiem, mēs tādēļ savus uzskatus dēvējam par ticību.

Mēs esam reliģiozi

Tā ir taisnība! Mēs ESAM reliģiozi, un mums nav problēmu to atzīt - kristīgais kreacionisms ir reliģisks skatījums uz pasauli. Lai gan mēs ticam, ka zinātne pierāda Dieva Vārda patiesumu, mēs arī pieņemam Dieva Vārdu pašu par sevi, tostarp arī tajā atklātos brīnumus.
 

Bet kā ar evolucionistiem? Vai viņi arī tic brīnumiem? Evolucionisti veido savu teoriju uz pieņēmumiem. Lai gan viņi vēlētos, lai mēs ticam, ka zinātniskie pierādījumi atbalsta viņu teoriju, ir jāsaprot, kādi tad ir šie pierādījumi, par kuriem viņi runā.

Evolūcijas brīnums

Patiesībā evolūcijas piekritēji paši tic daudziem brīnumiem, kas pārkāpj dabas likumus. Bez šiem brīnumiem evolūcijas teorija nemaz nevarētu eksistēt. Evolucionisti apgalvo, ka nejauša lielā sprādziena rezultātā radās planētas un zvaignes.

Bet šis pieņēmums ir pretrunā ar Boila gāzu saspiešanas likumu, kas apgalvo, ka gāzes nevar tikt saspiestas bez kāda mehānisma, kas veicinātu šo procesu. Un kas tad ir šis evolucionistu atklātais mehānisms? Nekas. Tas notika pats no sevis. Tas bija brīnums. Tāpat viņi tic arī tam, ka bioloģiski organismi var radīt sarežģītākus pēcnācējus, nekā tie paši ir. Tā nav zinātne, un tādēļ arī tam ir jātic kā brīnumam. Patiesībā evolucionisti tic daudziem brīnumiem.

Muļķība

Kamēr daudzi kristieši atzīst kreacionismu kā ko reliģiozu un to, ka brīnumiem ir vieta viņu reliģisko uzskatu sistēmā, evolucionisti apgalvo, ka viņi tic vienīgi zinātnei un ka viņu uzskati ir balstīti tikai faktos un zinātniskos apsvērumos. Viņi māca savu liekulīgo “reliģiju” skolās tā, it kā tas būtu vienīgais objektīvais skatījums uz pasaules rašanos. Ir pienācis laiks evolucionistiem atzīt, ka arī viņi tic brīnumiem, un ka evolucionisms ir reliģija, turklāt liekulīga. Jo, kamēr kreacionistiem ir Dievs, kas ir radījis šo pasauli, evolucionistiem nav nekā, ko viņi atzītu, nekā, kas būtu paveicis brīnumus, kuriem viņi tic. Viņi ir atsacījušies no Dieva, un dziesminieks par to izsakās šādi: “Ģeķi saka savā sirdī - Dieva nav.” (Ps. 14:1)