Palīdzi Ukrainai un Teda Vilsona paziņojums

25. februāris, 2022 | Teds Vilsons | ADRA

Dārgie draugi,

Jūs bez šaubām sekojat līdzi pašreizējiem notikumiem pasaulē. Mums ir jālūdz par mūsu dārgajiem brāļiem un māsām Austrumeiropā, Ukrainā un Krievijā. Šis konflikts nāk ar šausminošiem izaicinājumiem. Mums ir tūkstošiem draudzes locekļu šajā pasaules reģionā. Viņiem ir nepieciešamas mūsu aizlūgšanas un jebkāda veida atbalsts. Lūdziet par viņiem un viņu ģimenēm, kā arī par mieru šajā pasaulē, lai triju eņģeļu vēsts var aizsniegt katru māju un sirdi šīs zemes vēstures pēdējās dienās. Lūdziet par mūsu mācītājiem, draudzes locekļiem, studentiem un iestādēm Ukrainā, tostarp mūsu izglītības iestādi Bučā, kas atrodas stundas attālumā no Kijevas, par brīnišķīgo medicīnas centru Kijevas centrā, par izdevniecības iestādi,  dinamisko Adventistu Mediju centru, Ukrainas ūnijas mītnes vietu Kijevā un par simtiem draudžu un vairākām skolām.

Es šajā reģionā dažus gadus esmu dzīvojis, esmu apmeklējis draudzes locekļus vairākās Eirāzijas divīzijas vietās, tostarp Ukrainā, un mana sirds jūt viņiem līdzi. Viņi ir uzticīgi un nodevušies Septītās dienas adventisti. Lūdziet par viņu drosmi un spēju parādīt kristīgu liecību šajā īpaši sarežģītajā laikā. Lai Dieva klātbūtne un spēks ir pieejams ikvienam no viņiem un sniedz mieru, kamēr Viņš vada viņus cauri šim izaicinājumam. Viņa dārgie apsolījumi, kā Jesajas 26:3, Jesajas 41:10,13 un Jozuas 1:9, aizvien ir patiesi.

Vakar teju 300 SDA galvenās mītnes vietas darbinieki (Silverspringsā, Merilendā) satikās ZOOM sanāksmē uz īpaši rīkotu lūgšanu sapulci. Mēs esam jebkādā veidā gatavi palīdzēt Eirāzijas divīzijai, kas ietver Ukrainu. Mēs varam piedāvāt morālo atbalstu, padomus, lūgšanas un finansiālu palīdzību. ADRA pašlaik meklē veidus, kā sniegt humanitāro palīdzību cilvēkiem Ukrainā, kā arī tiem cilvēkiem, kas devušies bēgļu gaitās.
Protams, draudze savā cilvēcīgajā spēkā ir bezspēcīga radīt kādas izmaiņas pašreizējā situācijā, bet mums caur lūgšanu ir pieejams viss spēks, un mēs pilnībā paļaujamies uz Visvarenā Dieva iejaukšanos, lai apturētu asins izliešanu un atjaunotu mieru.

Eirāzijas divīzija ir izsūtījusi īpašu aicinājumu visiem draudzes locekļiem šajā divīzijā vienoties kopīgā lūgšanā katru vakaru no 24. februāra līdz 4. martam. Turklāt 26. februārī draudzes locekļi Eirāzijas divīzijā tiek aicināti gavēt un lūgt. Es aicinu jūs kā vispasaules draudzes ģimeni pievienoties mūsu dārgajiem brāļiem un māsām Eirāzijas divīzijā šajā īpašajā lūgšanu laikā, lūdzot pēc miera un pēc tā, lai Dieva Gars kontrolē situāciju.

Kā arī lūgsim par mūsu ļaudīm Ķīnā, kuri sastopas ar aizvien lielākiem ierobežojumiem; draudzes locekļiem Mjanmarā, kuri saskaras ar represijām; tūkstošiem draudzes locekļu Dienvidsudānā, kuri cieš no bada; tūkstošiem cilvēku Etiopijā, kuri ir ierauti konfliktā, un cilvēkiem citās vietās, kas pašlaik piedzīvo grūtības. Šīs bez šaubām ir Kristus drīzās atnākšanas zīmes.

Mums ir jālūdz, lai Dievs dod mieru un iedrošinājumu mūsu dārgajiem draudzes locekļiem Eirāzijas divīzijā un visā pasaulē. Lai Tas Kungs sniedz dziedinājumu un mieru izaicinošajās situācijās. Mēs zinām, ka Jēzus nāks drīz! Mums ir svēta cerība, atrodoties Viņa drošajās rokās. Paldies par jūsu lūgšanām.

Teds N.C. Vilsons, Septītās dienas adventistu vispasaules draudzes prezidents
 

Arī jums ir iespēja sniegt finansiālu palīdzību humanitārā atbalsta sniegšanai Ukrainā caur adventistu organizāciju ADRA, ziedojot šeit: 

https://donations.adra.org/humanitarianresponse-ws?_ga=2.127273037.1140469025.1645784697-1619361245.1645784697