Adventistu jaunieši Brazīlijā piedāvā bezpajumtniekiem dušas

30. marts, 2022 | Jackeline Farah | Adventist Review

Lūgšanu nedēļas laikā, kuras noslēgumā tika atzīmēta Vispasaules Jauniešu diena, Septītās dienas adventistu draudzes Brazīlijas pilsētā Manausā noorganizēja vairākus projektus, lai sniegtu palīdzību sabiedrībā visbiežāk atstumtajiem cilvēkiem, šajā gadījumā - bezpajumtniekiem.
 

16. martā adventistu jaunieši no Boas Novas draudzes Manausas centrālajā laukumā novietoja pārvietojamu dušas kabīni, lai piedāvātu iespēju nomazgāties bez maksas.

Bezpajumtnieki, kas izmantoja šo iespēju, saņēma arī higiēnas piederumus, tostarp ziepes, zobupastu, zobubirsti un dvieli.

Andrejs M. (25 gadi) dzīvo uz ielas jau gadu, kopš viņa tēvs nomira no COVID-19. “Pēc tam, kad nomira mans tēvs, es zaudēju spēju saskatīt savas dzīves gājuma virzību. Tad es attapos, dzīvojot uz ielas. Bet dzīve te nav bijusi viegla. Dažkārt es maksāju par iespēju nomazgāties, bet, ja es tā daru, tad bieži palieku bez ēdiena, tādēļ tas nav kas tāds, ko varu bieži atļauties,” viņš sacīja.

Vietējās adventistu draudzes mācītājs Fabio Hevertons norāda, ka šis projekts palīdz brīvprātīgajiem apjaust viņu patieso aicinājumu. “Tā ir rīcība, kas palīdz mums domāt par to, uz ko patiesībā esam aicināti,” sacīja Hevertons. “Mums ir “jānes” Jēzus ārā no mūsu draudzēm uz tām vietām, kur Viņš cilvēkiem ir vajadzīgs,” viņš uzsvēra.

Mīlot aizmirstos

Karlos M. (22 gadi) sacīja, ka viņš centās dzīvot ar saviem radiniekiem pēc tam, kad tika izlaists no rehabilitācijas centra. “Man likās, ka viņi mani pieņems, bet tas nenotika,” sacīja Karlos. “Man nācās atgriezties uz ielas, bet šoreiz ar savu sievu un meitu. Dzīve uz ielas nav viegla - izsalkums nomoka,” viņš sacīja.

Viņam blakus atradās L. Vieira (24 gadi), kurš atstāja savu ģimeni, kad pirms dažiem gadiem sāka lietot narkotikas. Vieira tagad mitinās patversmē. “Ir dienas, kad es nevaru neko atnest, lai pabarotu savu 4 gadus veco meitu,” sacīja Vieira. “Mēs paļaujamies uz patversmes atbalstu, bet es ļoti baidos no tā, ka sociālais dienests man vairs neļaus satikt manu meitu,” viņš teica.

Kā norāda Bruna Ksimendes, Boas Novas draudzes jauniešu nodaļas vadītāja, šī nav pirmā reize, kad jaunieši ir iesaistījušies aktivitātēs, lai palīdzētu bezpajumtniekiem. “Pandēmijas uzliesmojuma laikā jaunieši te ieradās, lai ziedotu zupu, drēbes, maskas, dezinfekcijas līdekļus,” sacīja Ksimendes. “Tad mēs sapratām, ka bezpajumtniekiem ir nepieciešamība pēc iespējas nomazgāties par velti. Citās vietās par to liek maksāt,” viņa skaidroja.

Projekta laikā bezpajumtniekiem tika izdalītas 400 maltītes, 40 komplekti ar higiēnas piederumiem un 200 bukleti.