Lūgšanu salidojums Limbažos

15. jūlijs, 2020

"Tur bija Debesu atmosfēra!" teica Mārīte Lipska, kas ar vīru un meitiņu pievienojās mazajam bērnu pulciņam, lai atbalstītu pasākumu ar savu pienesumu, vadot nozīmītes nodarbības par svētnīcu. 

Svētā Gara klātbūtne bija jaušama jau tajā brīdī, kad vadītāju telefonkonferencē godīgi atzinos - man nav nekādu plānu vasaras aktivitātēm Limbažu Piedzīvojumu meklētāju klubā. Lūgšanā nācu pie Dieva, un doma bija skaidra, nepārprotama - jārīko lūgšanu salidojums. Paldies Tev, Dievs!!!

Lai paplašinātu bērnu lūgšanu robežas, izmantojām dažādas aktivitātes: gājām lūgšanu pastaigās, mācījāmies par svētnīcu, lūdzām par "noklīdušajām draudzes avīm" un gatavojām Dieva apsolījumu burciņas dekupāžas tehnikā.

Visi 7 bērni bija apbrīnojami draudzīgi un paklausīgi, ļoti ieinteresēti mācībā par svētnīcu. Dažam tas bija svarīgāk par maltīti, dažs tik ļoti gribētu ieskatīties Vissvētākajā vietā ar zondes kameru! 9 gadus vecā Emīlija par visu saka tā:
"Man patika lūgšanu pastaigas, peldēšanās, ļoti garšīgais ēdiens. Interesanti bija uzzināt, ka svētnīcas Vissvētakajā vietā Augstais priesteris ieiet tikai vienu reizi gadā un ka tad, ja kāds cits atver priekšskaru, tas mirst."

Sirsnīgas, empātiskas lūgšanas nonāca pie Dieva troņa, kad bērni lūdza par draudžu, pilsētu un valsts vadītājiem, par slimajiem, pateicās par to, ka ir brīnišķi radīti un ka Jēzus piedod grēkus. 

Īpaši gribu pieminēt Artūru. Viņš izrādīja labprātību iet un izlūkot, līdz cikiem strādā laivu noma. Nevienu tur nesastapis, Artūrs nevarēja atgriezties, neizpildījis savu uzdevumu, tāpēc sameklēja koka gabaliņu un krītu, lai pierakstītu nomas telefona numuru. Atbildība, attapība, drosme, labprātība - tik ļoti vajadzīgās rakstura iezīmes, lai varētu pasludināt 3 eņģeļu vēsti! 

Mums vēl ir dots laiks un iespēja ieguldīt bērnos, lai sagatavotu viņus lielajam darba noslēgumam. Es arī šoreiz pārliecinājos, ka Viņš iedod pilnīgi visu - no idejas līdz vissīkākajai detaļai -, lai bērni varētu tikt vadīti tuvāk Glābējam. 

Liene Logina - Kurpniece,
Limbažu draudze