Labdarības koncerts "Mierā"

27. oktobris, 2020 | Mūzikas kalpošanas nodaļa




7. novembrī plkst. 17.00 Rīgā, Baznīcas ielā 12a, notiks koncerts “Mierā”.
Koncertā piedalās ansamblis “Sirds čuksti”, Talsu SDA jauniešu ansamblis, Valmieras SDA vīru kvartets, Māris Žagars, Ieva Marcinkeviča, Inga Akmene, Madara un Daumants Liepiņi, Miķelis un Ulanta Āboli, Edija un Mārtiņš Subatoviči. Koncertu vada Inga Šļakota.

Kā koncerta centrālā dziesma un vadmotīvs izvēlēta kristīgās mūzikas pasaulē atzinību guvusī dziesma “Kad mieru ar Dievu” (It is well with my soul), kas vēsta par miera, paļāvības saglabāšanu un ticības uzvaru dzīves tumšākajos brīžos. Par koncerta ideju organizatori stāsta: “Apziņa, ka ir nepieciešams kāds skaists muzikāls notikums, tikusi lolota jau ilgāku laiku. Tomēr šī ideja tiek īstenota šķietami visnepiemērotākajā laikā, kad vienkopus pulcēties var tikai noteikts cilvēku skaits un kad valstī esošās epidemioloģiskās situācijas dēļ pasākumu rīkošana prasa papildus atbildību. Bet varbūt tieši šis laiks ir vispiemērotākais, lai atgādinātu sev un citiem klausītājiem par Miera Avotu!”

Koncerta labdarības mērķis ir Elēnas Ritumas atbalsts cīņā par veselību. “Kāpēc lai palīdzētu tieši tev?” šis jautājums, kuru kāds bija uzdevis Elēnai Ritumai, nebūt nav viegli atbildams. Elēna noteikti nav cilvēks, kurš atspers durvis ar kāju vai grūdīs kādam sānos elkoni, lai pirmā tiktu iekšā pa durvīm. Viņu raksturo vārdi, kas atrodami Bībelē: “.. apslēptais sirds cilvēks neiznīcīgs savā lēnajā un klusajā garā..” Kad vēl bija spēks, Elēna bieži bija dzirdama spēlējam altu. Mūzika ir viņas sirdslieta un lielā mīlestība. Viņa vienmēr ir gatava laipni sveicināt un palīdzēt tiem, kas atver Baznīcas ielas 12a durvis. Bet šoreiz laipnība un palīdzība ir nepieciešama viņai. Trīskārši negatīvs krūts vēzis, kura ārstēšanā valsts palīdzību nesniedz. Noslēgumā viņa lūdza uzrakstīt vēl šo: “Pateicība visiem, kas palīdzēs! Ne formāli, nē. Es tā jūtos – pateicīga no visas sirds.”
Ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības, koncertā vietu skaits ir ierobežots. Ieeja tikai ar bezmaksas ielūgumiem, kuriem iepriekš jāpiesakās, zvanot uz +371 29266734 vai arī rakstot uz muzika@adventisti.lv. Koncerta laikā klausītājiem ir jālieto mutes un deguna aizsargmaskas.
Koncertu varēs vērot arī tiešraidē www.adventisti.lv.

Pasākumu organizē Septītās dienas adventistu Latvijas Draudžu savienības Mūzikas kalpošanas nodaļa.
 
Vairāk informācijas:
muzika@adventisti.lv
+371 29266734